/ Foto: SPUTNIK/Алексей Дружинин /
19/12/2022 u 18:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Putinov obavještajac: Ne očekujemo da Amerika prizna poraz, nastaviće da provociraju

Vašington će i dalje preduzimati nove pokušaje nasilnog nametanja ‘demokratije‘ u drugim zemljama, tvrdi Nariškin

Direktor Spoljnoobavještajne službe Rusije Sergej Nariškin otkrio je da SAD ubrzavaju istraživanje u oblasti biološkog i genetičkog oružja.

- Kolektivni Zapad na čelu sa SAD ne namjerava dobrovoljno da prizna da je došlo do sloma „svjetskog poretka na američki način“, već, naprotiv, intenzivira razradu najnovijih sistema naoružanja i ubrzava istraživanja u oblasti biološkog i genetičkog oružja, izjavio je Nariškin.

Prelazak s liberalno-globalističkog američkog egocentrizma na zaista višepolarni svijet više se ne može zaustaviti, napisao je Nariškin u tekstu „Tok istorije je neumoljiv“, koji je objavio ruski časopis "Razvedčik" (Obaveštajac).

- Ne treba, uostalom, očekivati da će SAD i njihovi saveznici dobrovoljno priznati poraz i započeti ravnopravan, konstruktivan dijalog o budućem svjetskom poretku. Naprotiv, očekuje se da će kolektivni Zapad intenzivirati razradu najnovijih sistema naoružanja i istraživanja u sferi proizvodnje biološkog, genetičkog i drugog oružja - napisao je Nariškin.

Prema njegovim riječima, SAD će nastaviti da destabilizuju situaciju u Kini, a pokušaće i da smijene vlast i zemljama kao što su Iran, Venecuela ili Kuba.

- Vašington će i dalje 'ljuljati' unutrašnju političku situaciju u Kini, provociraće rast napetosti u Tajvanskom moreuzu i na Korejskom poluostrvu, težiće ka slabljenju i smjeni nepodobnih vlada Kube, Irana i Venecuele, preduzimaće nove pokušaje nasilnog nametanja 'demokratije' u drugim zemljama, istupajući u uobičajenom maniru odlučivanja o sudbinama naroda svijeta - zaključio je Nariškin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:27