Зоран Милановић / - РТРС
27/01/2022 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија: Милановић постао државни непријатељ Украјине

Ово је изјавио замјеник портпарола руског Министарства спољних послова Алексеј Зајцев на редовној конференцији за новинаре у Кремљу

Министарство спољних послова Русије саопштило је да је хрватски предсједник Зоран Милановић уврштен у базу података самопроглашених непријатеља Украјине.

Тачније, његово име налази са на екстремистичкој страници Миротворац, која објављује личне податке самопроглашених непријатеља Украјине.

Ово је изјавио замјеник портпарола руског Министарства спољних послова Алексеј Зајцев на редовној конференцији за новинаре у Кремљу.

-Сваки западни званичник који изрази став који није званичан платиће својом репутацијом, каријером, а могуће да ће и његова безбједност бити угрожена. Тако је вицеадмирал Кај-Ахим Шенбах, командант њемачке морнарице, био приморан да поднесе оставку након што је рекао – Крим је заувек изгубљен-рекао је Зајцев.

-Хрватски предсједник Зоран Милановић, након што је изјавио да Украјини није мјесто у НАТО, уврштен је у базу података на екстремистичкој страници Миротворац, која објављује личне податке самопроглашених непријатеља Украјине"-рекао је он.

На сајту Миротворац заиста постоји страница посвећена Милановићу, коју помиње руски званичник. Сајт га назива "колегом студентом руских освајача" и наводи да "учествује у специјалним информативним операцијама Кремља".

На страници Миротворац објављена је цијела Милановићева изјава о Украјини, која је изазвала бурне реакције у Хрватској и ЕУ, а наводи се да је Милановић недавну посјету премијера Пленковића Украјини назвао "чистим шарлатанством".

Страница Миротворац тражи од украјинских државних органа да њихово објављивање размотре као изјаву о "чињењу намјерних радњи овог грађанина против националне безбједности Украјине, мира, безбједности човјечанства и међународног поретка и права, као и других кривичних дјела".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:50