РУСИЈА, ЗАСТАВА / - ФОТО ИЛУСТРАЦИЈА
16/02/2022 u 09:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русиjа повлачи дио трупа са Крима: Завршена jе планирана вјежба

Оклопна возила, међу коjима тенкови, борбена возила пјешадиjе и самоходне артиљериjске jединице, утоварена су на специjалне железничке платформе

Jединице руског Jужног воjног округа враћаjу се у гарнизоне након маневара на Криму, саопштило jе данас руско Министарство одбране, преноси Блиц.

- Ешалон са воjном опремом jединица Jужног воjног округа прешао jе Кримски мост на путу ка контролним пунктовима након завршетка планираних вјежби -  наводи се у саопштењу министарства, а преноси РИА Новости.

Оклопна возила, међу коjима тенкови, борбена возила пјешадиjе и самоходне артиљериjске jединице, утоварена су на специjалне железничке платформе.

По доласку, возила ће бити припремљена за следећу фазу борбене обуке.

Званични представник Министарства одбране Игор Конашенков jе jуче изjавио да се руска воjска, коjа jе са Бјелорусиjом учествовала у заjедничким воjним вјежбама коjе су почеле 10. фебруара, вратила на мјеста сталног размјештаjа.

Ради извођења завршне фазе тестирања реаговања снага Савеза Русиjе и Белорусиjе, трупе Источног воjног округа и Ваздушно-десантне снаге и даље ће остати у Бјелорусиjи, али ће се после 20. фебруара, по завршетку операциjе обуке, такође вратити у своjе jединице.

У маневрима великих размјера коjи се завршаваjу, учествовали су скоро сви руски воjни окрузи, флоте и ваздушно-десантне снаге.

Руско министарство одбране jе у уторак почело да обjављуjе видео-снимке повлачења опреме са полигона.

Москва и Минск су висе пута наглашавали да су вјежбе дефанзивне природе и да никоме не прете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:10