Вакцина Спутњик / - Агенције, архива
01/09/2021 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Руске вакцине произведене у Торлаку одобрене за употребу

Поповић је казао да jе контролисано 18 параметара по наjвећим свjетским стандардима и сви су показали изврстан резултат

Руски Институт Гамилеjа одобрио jе за употребу 550 хиљада вакцина Спутњик В, коjе су произведене у београдском Торлаку, до 13. августа.

Министар за иновациjе и технолошки развоj Ненад Поповић рекао jе да jе Институт Гамалеjа одобрио употребу вакцина са Торлака, коjе су истог квалитета као оне произведене у Русиjи, пише агенција Мина.

Он jе за РТС казао да jе контролисано 18 параметара по наjвећим свjетским стандардима и сви су показали изврстан резултат, додаjући да jе контролисано 960 узорака, по свим свjетским стандардима.

Поповић jе нагласио да су вакцине спремне за употребу.

– Имамо 550 хиљада вакцина - 275 хиљада вакцина компоненте 1 и исто толико компоненте 2, спремних за употребу у Србиjи, с ознаком произведено у Србиjи – рекао jе Поповић.

Када jе реч о извову, он jе казао да ће одлуку о томе дониjети Влада Србиjе и предсjедник државе Александар Вучић, преноси Тањуг.

– Ми треба да усагласимо са руским партнерима, да добиjемо од њих одобрење за извоз, да се не би десило да извозимо на иста тржишта. Сигуран сам да це за Републику Српску, Црну Гору, Сjеверну Македониjу, Босну и Херцеговину сигурно бити ових вакцина у довољним количинама – рекао jе Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 02:49