MEDVJED, ILUSTRACIJA / - FOTO: UNSPLASH
29/05/2024 u 08:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SAD: Medvjed upao u kuću i napao tinejdžera, spasio ga brat

Tinejdžera u Arizoni, brat, takođe tinejdžer, spasio je od crnog medvjeda nakon što je životinja upala u njihovu vikendicu. Medvjed je 15-godišnjaka izgrebao po licu, te je nakon napada sio na kauč na terasi kuće.

Medved je napao 15-godišnjeg Brigama Hokinsa u jednoj od dvije kuće na porodičnom imanju u Alpineu. Medvjed je ušao u kuću kroz ulazna vrata i udario tinejdžera po glavi, ispričala je njegova majka Kerol za Sky News.

- Brigam ima neurološki poremećaj i sigurno bi ga medvjed ubio da moj drugi sin Parker (18) nije intervenisao - kazala je majka tinejdžera. Kada ga je medvjed napao, Brigam je počeo da vrišti.

Parker je dotrčao iz druge kuće na imanju nakon što je čuo da njegov brat vrišti. Prvo je pomislio da je to neka vrsta velikog psa. Medvjed je odmah ugledao Parkera i počeo da ga lovi. To je Brigamu dalo vremena da zatvori vrata kuće. Parker je uspio da se vrati u drugu kuću, a medvjed ga je slijedio.

- Medvjed je šetao imanjem dok smo ga gledali kroz prozor, a potom je sio na kauč na tremu i samo gledao oko sebe. Bilo je suludo. Zvala sam policiju i komšiju u pomoć. Moj suprug čekao je da medvjed skrene pogled kako bi odjurio do kuće u kojoj je bio Brigam - ispričala je majka.

Zaposleni u Odjeljenju za divljač i ribu u Arizoni došli su na mjesto događaja, ali do njihovog dolaska medvjed više nikoga nije napadao.

- Nakon što su stigli na mjesto događaja, službenici Odjeljenja za divlje životinje uspjeli su brzo da ga lociraju i da ga uhvate - saopštili su. Medvjed je bio mužjak za koga se procjenjuje da ima tri godine, dodali su.

Kerol Hokins kaže da je njen sin bolje i da je već primio niz vakcina protiv bjesnila kao mjeru opreza, piše Sky News.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 19:21