Хакери хакери / - Хакери хакери
18/11/2021 u 22:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

САД: Подигнута оптужница против два иранска хакера због мијешања у изборе

Уочи избора 3. новембра 2020. године амерички званичници су оптужили Иран за организовано слање мејлова са циљем застрашивања бирача Демократске странке како би они гласали за дотадашњег републиканског предсједника Доналда Трампа

Америчке власти данас су подигле оптужницу против два иранска хакера за мијешање у изборни процес у САД и покушај застрашивања бирача уочи прошлогодишњих предсједничких избора.

Хакери, за које се вјерује да су и даље у Ирану, оптужени су да су застрашивали бираче слањем пријетећих порука и ширењем дезинформација.

Иако су и даље на слободи, званичници САД се надају да ће подизање оптужнице и санкције које је Министарство финансија увело двојици хакера, њиховим колегама и компанији за коју су радили, ограничити њихову могућност путовања.

Амерички званичници наводе да крајњи циљ дјеловања хакера није била промена исхода избора, већ сијање конфузије и раздора и стварање перцепције да се резултатима не може вјеровати.

Уочи избора 3. новембра 2020. године амерички званичници су оптужили Иран за организовано слање мејлова са циљем застрашивања бирача Демократске странке како би они гласали за дотадашњег републиканског предсједника Доналда Трампа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:13