Ilustracija / - EPA
04/01/2024 u 20:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD: Sjeverna Koreja isporučila Rusiji rakete za napade na Ukrajinu

Rusija zavisi od Irana kada je riječ o dronovima i drugom oružju koje koristi protiv Ukrajine

Sjeverna Koreja snabdjela je Rusiju balističkim raketama i raketnim lanserima koji su korišteni u nedavnim napadima na Ukrajinu, saopšteno je danas iz Bijele kuće koja se pozvala na obavještajne podatke s kojih je skinuta oznaka povjerljivo, prenosi Glas Amerike.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi rekao je novinarima da će Sjedinjene Države da pokrenu to pitanje pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija, prenosi Glas Amerike.

Dodao je da su ruske snage 30. decembra lansirale najmanje jednu od sjevernokorejskih raketa, koja je pala u polje u Zaporoškoj oblasti. Moskva je, kako je naveo, zatim ispalila "više" balističkih raketa na Ukrajinu u okviru velikog vazdušnog napada 2. januara.

Kirbi je isporuku sjevernokorejskog oružja Rusiji nazvao "značajnom i zabrinjavajućom eskalacijom" i najavio da će Amerika uvesti dodatne sankcije onima koji posreduju u toj trgovini oružjem.

Kirbi je rekao da Iran nije isporučio balističke rakete bliskog dometa Rusiji, ali da Vašington vjeruje da Moskva namjerava da od Teherana kupi raketne sisteme.

Rusija zavisi od Irana kada je riječ o dronovima i drugom oružju koje koristi protiv Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:52