Si Điping / - EPA
20/10/2024 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Si Đinping: Kina spremna da sa Sjevernom Korejom širi mir u svijetu

Predsjednik Kine Si Đinping poručio je sjevernokorejskom lideru Kim Džong Unu da je Kina spremna da zajedno sa Sjevernom Korejom doprinese zaštiti mira u regionu i svijetu.

- Spreman sam da dam veći doprinos razvoju tradicionalnih odnosa prijateljstva i saradnje između Kine i Sjeverne Koreje, kao i zaštiti regionalnog i globalnog mira i stabilnosti - naveo je kineski predsjednik u odgovoru na Kimovu čestitku povodom 75. godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine, čiji tekst prenosi sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

SAD zabrinute zbog izvještaja o vojnicima Sjeverne Koreje u ruskim snagama u Ukrajini

On je izrazio nadu da će narod Sjeverne Koreje nastaviti da napreduje u unapređenju socijalističke izgradnje pod vođstvom Radničke partije Koreje, koju predvodi Kim.

- Kinu i DNRK povezuju iste planine i rijeke, a tradicionalno prijateljstvo između dvije zemlje jača s vremenom - naveo je Si.

Kako je napomenuo, u proteklih 75 godina otkako je osnovana nova Kina, Komunistička partija Kine učinila je „dva čuda – brz ekonomski razvoj i dostizanje dugoročne društvene stabilnosti i velikog prosperiteta“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 13:04