Južna i Sjeverna Koreja   / - SHUTTERSTOCK
11/10/2024 u 16:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sjeverna Koreja optužila Južnu Koreju da je dronovima poslala propagandne letke

Sjeverna Koreja optužila je Južnu Koreju da je bespilotnim letjelicama na njenu prestonicu bacila propagandne letke protiv Sjeverne Koreje i zaprijetila da će odgovoriti silom ako se takvi letovi ponove.

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Koreje saopštilo je danas da su južnokorejski dronovi otkriveni u srijedu i četvrtak.

Ministarstvo je optužilo Seul da krši „sveti“ suverenitet Sjeverne Koreje i ugrožava njenu bezbjednost, i saopštilo da će njene snage pripremiti „sva sredstva za napad“ i odgovoriti bez upozorenja ako se južnokorejski dronovi ponovo pojave na njenoj teritoriji.

Vlada i vojska Južne Koreje nisu komentarisali ove navode.

Tenzije između dvije Koreje su eskalirale poslednjih mjeseci pošto je sjevernokorejski lider Kim Džong Un pojačao testove oružja i prijetnje, a Južna Koreja je odgovorila jačanjem svojih zajedničkih vojnih vežbi sa Sjedinjenim Državama.

Sjeverna Koreja je u srijedu saopštila da će trajno blokiratisvoju granicu sa Južnom Korejom i izgraditi odbrambene strukture na frontu kako bi se izborila sa „konfrontacionom histerijom“ južnokorejskih i američkih snaga.

Sjeverna Koreja ponovo poslala balone sa smećem u Južnu Koreju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 16:46