Пријетње нуклеарним ратом / - Твитер, Сјеверна Кореја
05/04/2022 u 06:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјеверна Кореја пријети Јужној Кореји нуклеарним ратом

Ако Јужна Кореја крене у војну конфронтацију, наше нуклеарне борбене снаге ће неизбјежно морати да испуне своју дужност, рекла је Ким Јо Џонг

Пјонгјанг ће употријебити нуклеарно оружје ако Јужна Кореја „крене на војну конфронтацију“, изјавила је сестра сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна, замјеница шефа Централног комитета Радничке партије Кореје Ким Јо Џонг.

„Ако Јужна Кореја крене у војну конфронтацију, наше нуклеарне борбене снаге ће неизбјежно морати да испуне своју дужност“, рекла је Ким Јо Џонг, а преноси агенција.

Она је такође истакла да је била "веома велика грешка" јужнокорејског министра одбране што је говорио о превентивном удару на ДНРК.

Раније је Ким Јо Џонг назвао јужнокорејског министра одбране Сео Вука „ђубретом“ јер је говорио о могућности превентивног удара на ДНРК и упозорио на трагичне последице таквих ријечи по Сеул.

Сестра Ким Џонг Уна осудила је изјаву Со Вука од 1. априла да оружане снаге Јужне Кореје имају велики број и различите типове пројектила са способношћу да „прецизно и брзо погоде било коју мету” у Сјеверној Кореји. Министар је најавио могућност удара на „извор сваког напада и његове командне и помоћне објекте” у случају да се Сјеверна Кореја спрема за удар. Сео Вук је такође обећао да ће наставити са развојем „напредног вишеслојног ракетног одбрамбеног система који Сјевер нема“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:25