Kim Džong Un / - SHUTTERSTOCK
29/07/2024 u 16:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sjevernokorejski zvaničnici traže novi lijek za gojaznost svog lidera: "Ponovo ima 140 kg"

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un ponovo je dobio na težini i pati od zdravstenih problema povezanih sa gojaznošću.

Zvaničnici te zemlje u inostranstvu tragaju za novim ljekovima kako bi mu pomogli, navela je danas obavještajna agencija Južne Koreje.

Kim (40), za koga se zna da ne može da odoli alkoholu i pušenju, boluje od dijabetesa i visokog krvnog pritiska, a potiče iz porodice koja je imala problema sa srcem, prenio je AP. Njegov otac i deda, koji su bili na vlasti u Sjevernoj Koreji do 2011., umrli su od srčanih problema, prenosi Blic.rs.

Neki posmatrači su naveli da je Kim, koji je visok oko 170 centimetara i ranije je bio težak 140 kilograma, znatno smršao 2021. godine, vjerovatno usled promjene načina ishrane. Na nedavnim snimcima medija, međutim, primjetno je da se on ponovo ugojio.

Sjevernokorejci po prvi put viđeni da nose bedževe sa likom Kim Džong Una

Nacionalna obavještajna služba Južne Koreje danas je na zatvorenom sastanku sa poslanicima navela da Kim ponovo ima 140 kilograma i pripada visoko rizičnoj grupi kada je riječ o oboljevanju od nekih bolesti.

Dvojica poslanika koja su prisustvovala sastanku rekla su da je obavještajna služba došla do informacija da sevjernokorejski zvaničnici nastoje da u inostranstvu nabave nove ljekove za visok krvni pritisak i dijabetes od kojih Kim boluje.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 17:21