ФОТО: ТВИТЕР
22/08/2021 u 17:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра састанак вођа Г7 о Авганистану

Седам авганистанских цивила страдало је у метежу, рекао је данас британски министар одбране

Виртуелни састанак вођа Г7 о ситуацији у Авганистану биће одржан у уторак, објавио је британски премијер Борис Джонсон, чија је земља тренутно предсједавајућа Групе седам индустријски најразвијенијих земаља свијета (САД, Канада, Француска, Нјемачка, Италија, Јапан и Велика Британија), јављају агенције преносе медији.

-Сазваћу за сјутра вође Г7 на хитне разговоре о ситуацији у Авганистану. Од виталног је значаја да међународна заједница ради заједно да осигура сигурне евакуације, спријечи хуманитарну кризу и помогне авганистанском народу да заштити напредак остварен последњих 20 година- рекао је преко Твитера британски премијер.

Састанак министара спољних послова земаља Г7 већ је одржан у четвртак. Послије тог састанка министри су позвали талибане да гарантују "безбједност" странцима и Авганистанцима који желе да напусте Авганистан.

Они су такође истакли потребу да све стране поштују међународно хуманитарно право.

Недјељу дана од када су талибани преузели власт у Авганистану хиљаде људи и даље данас покушава да побјегне из земље уз животну опасност, док се операције евакуације страних земаља настављају у тешким околностима.

Седам авганистанских цивила страдало је у метежу, рекао је данас британски министар одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:34