Photo by PiggyBank on Unsplash / - PHOTO BY PIGGYBANK ON UNSPLASH
15/08/2023 u 10:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Snažan rast tehnoloških dionica

U međuvremenu, referentna vrijednost S&P 500 porasla je oko 0,6 odsto, dok je Dow Jones Industrial Average porastao oko 0,1 odsto

 Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, predvođeni snažnim rastom tehnoloških dionica.

Nasdaq Composite predvodio je dnevni dobitak, porastao je više od jedan odsto, jer se činilo da će se indeks oporaviti od dva uzastopna oštra sedmična gubitka. Nvidijin skok od sedam odsto podstakao je indeks visoke tehnologije.

U međuvremenu, referentna vrijednost S&P 500 porasla je oko 0,6 odsto, dok je Dow Jones Industrial Average porastao oko 0,1 odsto, prenosi SEEbiz.

Ovi potezi dolaze dok se tržišta pripremaju za novosti o zdravlju potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u obliku maloprodajnih brojeva i zarada od mnogih vrhunskih američkih trgovaca, uključujući Home Depot, Target i Walmart.

Yahoo Finance takođe će prikazati cjelosedmični specijal, Retail Evolution: The New Era, tokom livestreaming programa.

U međuvremenu, oči će takođe biti uprte u objavu zapisnika s posljednjeg sastanka Federalnih rezervi o politici, na kojem je centralna banka nastavila kampanju povećanja kamatnih stopa. Wall Street će vrlo rado dešifrovati sve tragove u zapisnicima koji upućuju na sljedeći potez Fed-a u septembru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:22