/ - PHOTO BY SHEFALI LINCOLN ON UNSPLASH
24/01/2022 u 20:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Снажан земљотрес погодио Хаити, има погинулих

Хаити се и дан данас опоравља од разорног земљоитреса из 2010. године у којем је живот узгубило више од 200 хиљада људи, додаје Ројтерс

Најмање двије особе погинуле су данас када је земљотрес јачине 5,3 степени по Рихтеровој скали, праћен серијом мањих потреса, погодио Хаити, саопштила је хаићанска служба за ванредне ситуације, преноси Blic.rs.

У саопштењу се наводи да су најмање двије особе страдале, док су још двијее повријеђене и да је оштећено најмање 35 кућа, пренео је Асошијетед прес.

У извјештају Америчке геолошке надзорне службе се каже да се први потрес јачине 5,3 степена осјетио најприје око града Ле Кај на југу острва, а да је потом уследила серија слабијих потреса јачине од 4,4 до 5,1 степени по Рихтеру, само шест мјесеци након разорног земљотреса јачине 7,2 степени који је у истом подручју усмртио више од 2.000 људи и изазвао огромна разарања и штету, преноси Ројтерс.

Британска агенција наводи да је у данашњем земљотресу погинула једна особа и да су бројне друге повријеђене.

Европски медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ) се огласио раније информацијом да је Хаити погодио земљотрес јачине 5,6 степени по Рихтеровој скали, да би потом редуковао јачину на 5,2 степена, наводећи да се земљотрес догодио на дубини од десет километара.

Хаити се и дан данас опоравља од разорног земљоитреса из 2010. године у којем је живот узгубило више од 200 хиљада људи, додаје Ројтерс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:54