/ -Фото: ИТАР- ТАСС
24/04/2022 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шредер о Путину: Он је мој пријатељ и залаже се за окончање рата

Не вјерујем да је Путин сам наредио убиства као што су она која су наводно починиле руске трупе у Бучи, казао је бивши њемачки канцелар

Бивши њемачки канцелар Герхард Шредер одбацио је критике свог рада као лобисте за руске енергетске компаније, за које је радио откако је 2005. године завршио мандат у Берлину.

У интервјуу за „Њујорк тајмс“, Шредер је рекао да се „не каје“ због тога.

Шредер је осудио еемачке званичнике који сада критикују његове напоре да набавља руско гориво за Њемачку, рекавши да су „сви они последњих 30 година били сагласни с тим“.

Он је у интервјуу рат у Украјини назвао "грешком" и рекао да злочине треба истражити, али је додао да не вјерује да је Путин сам наредио убиства цивила као што су она која су наводно починиле руске трупе у Бучи.

Шредер такође тврди да је његов дугогодишњи пријатељ, предсједник Русије Владимир Путин, с којим се прошлог месеца састао у Москви у приватној мисији посредовања за мир с Украјином, "заинтересован за окончање рата".

- Али то није тако лако. Постоји неколико тачака које треба разјаснити- закључио је он. 

Шредер: Немогуће је да изолујемо Русију, нећемо имати са чим да се гријемо

Шредер је у интервјуу такође казао и да је њемачка индустрија веома зависна од руских ресурса и због тога је немогуће изоловати Русију на дуже вријеме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:52