Photo by Manuel on Unsplash-ilustracija  
25/06/2021 u 15:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шта се дешава: Израел враћа маске, Сиднеј се закључава

Када је ријеч о општој популацији, процјењује се да ће њој додатна доза требати на сваке двије године. Неке државе уводе епидемиолошке мјере како вирус не би измакао контроли

СЗО предвиђа да ће најугроженији када је ријеч о коронавирусу морати да приме сваке године додатну дозу вакцине како би се стекла заштита од свих сојева, преноси Б92.

Када је ријеч о општој популацији, процјењује се да ће њој додатна доза требати на сваке двије године. Неке државе уводе епидемиолошке мјере како вирус не би измакао контроли.

Сиднеј се закључава

Центар Сиднеја и нека од градских предграђа улазе у једнонедјељно строго закључавање данас од поноћи, док се власти боре да задрже под контролом нови талас веома заразне варијанте корона вируса делта.

Лјудима који живе или који су због посла боравили у четири дијела Сиднеја у посљедње двије седмице наређено је да остану код куће, осим због хитних разлога, саопштила је премијерка Новог Јужног Велса Гледис Береџиклијан, преноси Ројтерс

Израел враћа маске

Министарство здравља Израела поново је увело обавезу ношења заштитиних маски у затвореном простору почев од данас у подне по локалном времену послије недавног броја раста инфекција коронавирусом што се приписује ширењу делта соја. Како је наведено, такође се препоручује ношење маски на јавним догађајима на отвореном попут ЛГБТ парада које ће се овог викенда одржати широм земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:24