Наставља се драма у Авганистану / - Н1
25/08/2021 u 06:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стеjт департмент контактирао све Американце коjи су регистровани у Авганистану

Американци у Авганистану се упозораваjу да уколико одлуче да не напусте Авганистан, треба да буду спремни да сами организуjу своj одлазак

Стеjт департмент jе контактирао све Американце коjи су регистровани у Авганистану и наложио им да се jаве на одређене локациjе за евакуациjу.

Американци у Авганистану се упозораваjу да уколико одлуче да не напусте Авганистан, треба да буду спремни да сами организуjу своj одлазак, преноси ЦНН, јавља Блиц.рс

Само пола сата касниjе Стеjт департмент jе послао другу поруку у коjоj обавјештава примаоце да се повлачи претходно упозорење.

За сада ниjе jасно зашто jе Стеjт департмент опозвао прву упозораваjућу поруку и нико ниjе одговорио на захтјев ЦНН да се прокоментарише ова комуникациjа Стеjт департмента са држављанима САД у Авганистану.

Извор ЦНН коjи jе упознат са садржаjем данашњег интерног административног извјештаjа насловљеног СитРеп наводи да се у том документу признаjе да су амерички грађани стизали "са закашњењем до контролних пунктова", али да су на краjу ипак успјевали да дођу до аеродрома у Кабулу, уз напомену да "евакуациjа америчких држављана и даље траjе".

Jутрос jе у кругу аеродрома у Кабулу било око 2.000 људи за евакуациjу.

Портпаролка Беле куће Џин Псаки потврдила jе данас да jе америчка влада контактирала све Американце у Авганистану путем е-поште, телефона и текстуалних порука како би им дала конкретна упутства.

Влада САД jош покушава да пронађе ефикасан начин да све Американце коjи су у Авганистану доведе до аеродрома.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:03