Илустрација / - Фото: ФИВБ
21/10/2021 u 17:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Талибани одрубили главу младој одбојкашици

Нажалост, она jе била jедна од двије дјевоjке из клуба коjе нису успјеле да побјегну из Авганистана. Послужила jе као примјер џихадистима, коjи се противе женама у спорту, истакао је њен тренер

Талибани у Авганистану настављаjу са терором, а како преноси Информер они су одсјекли главу младоj одбоjкашици Махjабин Хакими.

Како преносе свјетски медиjи о свирепом убиству проговорио jе тренер. Он jе открио да су талибани почетком октобра убили одбоjкашицу и пријетили да ће побити цијелу њену породицу уколико неко проговори о томе. 

- Обjавили су фотографиjе на друштвеним мрежама. Болесно. Нисам више могао да ћутим - рекао jе тренер одбоjкашког клуба Кабул, па наставио:

- Нажалост, она jе била jедна од двије дјевоjке из клуба коjе нису успјеле да побјегну из Авганистана. Послужила jе као примјер џихадистима, коjи се противе женама у спорту – казао је њен тренер.

Он jе рекао и да су друге спортисткиње коjе су остале заробљене у Авганистану побјегле у провинциjе, спалиле и бациле све што их може повезати са спортом.

Каже да су очаjне и да живе у страху. Сада живе према шериjату, како не би створиле проблем породици.

Прошле недеље ФИФА jе успјела да из Авганистана евакуише 100 фудбалерки, њихове породице и чланове репрезентациjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 10:59