Трагедија у САД / - принтскрин Јутјуб
30/01/2022 u 06:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трагедија у САД: Ватрена стихија однијела и два дјечја живота

Локални дневник наводи да су ватрогасци позвани да интервенишу због пожара у малом граду Пирс у 5.46 ујутро и преноси, позивајући се на анонимни извор, да је у пожару страдао "већи број људи"

Двоје дјеце школског узраста је међу погинулима у пожару који је јуче избио у кући у руралној области на сјеверу америчке савезне државе Небраска.

Локални дневник Норфолк дејли њуз наводи да су ватрогасци позвани да интервенишу због пожара у малом граду Пирс у 5.46 ујутро и преноси, позивајући се на анонимни извор, да је у пожару страдао "већи број људи".

Нико се није јављао на телефоне у ватрогасној служби Пирс, а жена која се јавила на телефон у канцеларији окужног шерифа одбила је да коментарише пожар, рекавши да ће више информација бити објављено касније, преноси АП.

Међутим, дирекција јавних школа у Пирсу објавила је на својој Фејсбук страници да је средња школа отворена и у суботу за све ученике који траже подршку након "губитка другова из средње и основне школе у Пирсу".

Ватрогасне екипе су биле на лицу мјеста и у суботу послијеподне, а сенатор из Норфолка Мајк Флуд назвао је пожар "неописивом трагедијом".

- Данашње вијести су болне и тешко их је разумјети, али знам да је дух заједнице у Пирсу отпоран. Нека то буде утјеха за ову породицу и наш регион - рекао је Флуд.

Градић Пирс, са популацијом од око 1.700 људи, налази се око 210 километара сјеверозападно од Омахе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:15