Donald Tramp / - EPA
04/06/2024 u 21:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tramp možda neće moći da uđe u 37 zemalja

Bivši američki predsjednik Donald Tramp proglašen je krivim po 34 tačke optužnice u Njujorku, a ova presuda mogla bi da znači da aktuelni predsjednički kandidat ne može da uđe u 37 zemalja svijeta.

Tramp je osuđen za falsifikovanje finansija tokom svoje predsjedničke kampanje 2016. godine, a slučaj je povezan sa bivšom zvezdom filmova za odrasle Stormi Danijels.

Međutim, pored potencijalne zatvorske kazne koja će mu biti izrečena 11. jula, Tramp ima još jedan problem – potencijalnu zabranu ulaska u 37 zemalja svijeta.

Tramp profitirao od presude: Za 24 sata dobio više od 50 miliona dolara donacija

Zemlje poput Kanade i Velike Britanije, kao i Izrael, imaju zakone koji navode da nacionalna imigraciona služba može odbiti vašu molbu za ulazak u zemlju ako ste ranije osuđivani za neku vrstu teškog zločina.

Naravno, Tramp bi mogao da uđe u neku od država na zahtjev i uz odobrenje imigracionih službi, ali će to svakako biti proces kroz koji bivši američki predsjednik vjerovatno ne želi da ide.

Podsjetimo, zemlje sa politikom zabrane ulaska za osuđena lica su: Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, Etiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan, Kenija, Malezija, Makao, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:25