/ - Фото: Си Ен Ен
18/08/2021 u 10:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп о Бајдену: Понизио је Америку као нико у историји

Ово је ужасно вријеме за нашу земљу, разочаран је бивши лидер САД

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп поручио је да је због катастрофе која се догодила у Авганистану његов наследник Џозеф Бајден понизио САД више него било који други предсједник у историји.

- Ово је ужасно вријеме за нашу земљу. Мислим да свих ових година наша земља није била толико понижена. Не знам како то да назовете, војним поразом или психолошким поразом - рекао је Трамп у уторак за "Фокс њуз".

Бивши амерички предсједник упоредио је ситуацију с иранском талачком кризом 1979. године и запитао да ли ће садашња администрација САД својим одлукама изазвати гори развој догађаја, пошто талибани својим пунктовима окружују међународни аеродром у Kабулу, а постоје извјештаји о премлаћивању и другом насиљу.

Трамп је рекао и да су сцене забиљежене током викенда, када су Авганистанци који су висили уз труп теретног авиона војске САД, а касније и настрадали када је авион почео да узлијеће, веће понижење него евакуација америчке амбасаде у Сајгону 1975.

Он је казао и да је, током прошлогодишњих преговора, упозорио талибанског вођу мулу Абдула Ганија Барадара да ће САД десет пута јаче узвратити ударац ако неки Американац буде повријеђен или ако снаге милитаната продру у забрањена подручја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:18