Donald Tramp / - EPA
02/05/2024 u 19:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp odbija da obeća da će prihvatiti rezultate izbora 2024. godine

Donald Tramp se u četvrtak suočio sa negativnom reakcijom nakon što je odbio da obeća da će prihvatiti rezultate predsjedničkih izbora 2024. ako izgubi, pošto je ponovio svoje tvrdnje da je namješten na izborima 2020.

- Ako je sve iskreno, rado bih prihvatio rezultate - rekao je bivši republikanski predsjednik za Milvoki žurnal Sentinel u srijedu. „Ako ne, morate se boriti za pravo na zemlju."

Tramp - koji se bori da se vrati u Bijelu kuću u onome što će skoro sigurno biti revanš njegovog sučeljavanja sa Džoom Bajdenom 2020. godine - dao je slične primjedbe uoči poslednja dva predsjednička izbora.

Rekao je Sentinelu da će „dati do znanja“ ako misli da postoji problem.

"Učinio bih medveđu uslugu zemlji ako bih rekao drugačije. Ali ne, očekujem poštene izbore i očekujemo da ostvarimo možda veoma veliku pobjedu“, prenose Nezavisne novine.

Tramp je bio dvosmislen kada ga je „Tajm Magazin” nedavno upitao da li će njegov poraz u novembru izazvati političko nasilje, a njegove poslednje izjave izazvale su oštar odgovor Bajdenovog tabora.

- Zaključak: Tramp je opasnost po ustav i prijetnja našoj demokratiji - rekao je portparol kampanje Džejms Singer u saopštenju, prenosi „Digital žurnal“.

Bajden i Tramp prihvataju javnu debatu pred izbore

Nastavio je:

„Američki narod će mu priuštiti još jedan izborni poraz ovog novembra jer nastavlja da odbacuje njegov ekstremizam, njegovu sklonost nasilju i žeđ za osvetom."

Tramp se suočava sa desetinama optužbi za krivična dela zbog navodne zločinačke zavjere da se ponište izbori 2020. — što je kulminiralo napadom na američki Kapitol od strane njegovih pristalica — na osnovu njegovih tvrdnji o prevari birača.

Bivši predsjednik nastavlja da iznosi neosnovane tvrdnje da mu je Bijela kuća ukradena 2020. godine, ponavljajući na dva skupa nedavno u srijedu da su demokrate počinile veliku prevaru birača.

 

„Radikalne ljevičarske demokrate namještale su predsjedničke izbore 2020. i nećemo im dozvoliti da namještaju predsjedničke izbore 2024. Neće nam ostati nijedna država - poručio je Tramp u Vokeši u Viskonsinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:31