/ Фото: ABC NEWS
27/08/2021 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп осуо по Бајдену: Због тебе смо испали будале по цијелом свијету

Слаби смо и јадни, а воде нас људи који немају појма шта раде, тврди биши амерички лидер

Бивши предсједник САД Доналд Трамп оцијенио је да је руковођење кризом у Авганистану предсједника Џозефа Бајдена резултат " најглупљег потеза икада учињеног у историји САД".

Такође је казао да се Бајден окружио "успаваним генералима" који су своје приоритете пребацили са националне безбједности на либералну политику.

- Бајден и пробуђени генерали нису баш будни. Војници желе да се боре, желе да буду спремни за борбу, желе да буду војници, али пробуђени генерали - то је достигло ниво који нико не може да схвати - рекао је Трамп у интервјуу за Фоск њуз. 

Трамп је указао да су Бајден и команданти покушали да се повуку из Авганистана, као што је и он намјеравао да повуче америчке снаге, али оцјењује да су то учинили по потпуно погрешном редоследу.

- Заборавили су да врате у САД људе и огрому војну опрему. То би и дијете знало да уради. Војску враћате на крају. Дијете би то разумјело. Kако су то могли да учине нашој земљи? То је тако тужно - рекао је Трамп.

Он је предочио да је то срамота са становишта војне тактике најнепријатнија ствар која се икада догодила САД.

- Изгледамо као будале по цијелом свијету, слаби смо, јадни смо, а воде нас људи који немају појма шта раде - поручио је Трамп.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:35