Donald Tramp / Shutterstock
04/10/2024 u 18:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tramp se vraća u grad u kom je pokušan prvi atentat

Donald Tramp vratiće se u subotu, 5. oktobra u Batler u Pensilvaniji, gdje je u julu preživio pokušaj ubistva. Milijarder Ilon Mask takođe je najavio svoje prisustvo.

Ilon Mask, koji je posljednjih mjeseci postao ključna figura u Trampovoj kampanji i povećao svoje donacije za republikance širom svijeta, rekao je na X (koji je u njegovom vlasništvu):

Iako je Mask ugostio Trampa tokom virtuelnog događaja na X i rekao da donira 45 miliona dolara mjesečno PAC-u koji ga podržava, on fizički nije prisustvovao skupovima Donalda Trampa, piše Politiko.

Tramp je obećao da će se vratiti u Batler kako bi odao počast Koriju Komperatoreu, vatrogascu koji je ubijen u julu.

- Vratiću se u Batler, Pensilvaniju, na veliki i prelijep miting, da odam počast duši našeg voljenog vatrogasnog heroja, Korija i hrabrih patriota koji su povrijeđeni prije dvije nedjelje - napisao je Tramp na Trut Sošal 26. jula.

Komperatoreova porodica takođe će biti prisutna, kao i Trampov potpredsjednik, senator iz Ohaja Džej Di Vens.

I Džej Di Vens, baš kao Ilon Mask svojevremeno nije podržavao Trampa, ali je potom promijenio stavove.

Mask je rekao da je glasao za Džoa Bajdena 2020. godine, a takođe je podržao Hilari Klinton i bivšeg predsjednika Baraka Obamu. Ali stavovi koje on sada zastupa o X direktno su povezani sa konzervativnim stavovima, posebno o nadzoru vlade kada je riječ o imigracijama.

(VIDEO) Pokušan atentat na Trampa: Ranjen u uvo, napadač i učesnik mitinga ubijeni

U nedavnom postu, Mask je optužio vladu da „bukvalno koristi dolare poreskih obveznika da uveze glasače i da ih liši prava glasa!“.

A nedavno je Tramp najavio da će Mask voditi „komisiju za efikasnost vlade“ ako bude izabran u novembru. Osnivanje te komisije bio bi potpuno novi teren za Maska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 18:29