Donald Tramp / - FOTO; EPE - EFA
21/06/2024 u 12:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tramp: Stranci koji završe fakultete u SAD, treba odmah da dobiju zelenu kartu

Republikanski predsjednički kandidat u SAD Donald Tramp predložio je da stranci koji diplomiraju u Americi "automatski" uz diplomu dobiju i zelenu kartu kako bi ostali u zemlji.

- Ako ste završili fakultet, mislim da bi trebalo da automatski kao dio vaše diplome dobijete i zelenu kartu da biste mogli da ostanete u ovoj zemlji- rekao je Tramp u "Ol-in" podkastu, prenio je danas Rojters.

Tokom razgovora za podkast, Tramp je okrivio pandemiju koronavirusa što nije mogao da sprovede sve mjere koje je želio dok je bio predsjednik.

Rekao je da zna za priče ljudi koji završavaju vrhunske fakultete i žele da ostanu u Americi, ali ne mogu za to da obezbijede vize, čime su primorani da se vrate u svoje matične zemlje, posebno navodeći Indiju i Kinu.

Trampov predlog za zelene karte, oštro se razlikuje od njegovih najčešćih poruka o strancima, ističe AP.

Tramp je često tokom svojih govora pričao da imigranti koji se ilegalno nalaze u zemlji ugrožavaju javnu bezbjednost, kradu poslove i vladine resurse. Takođe je obećao da će ako bude izabran izvršiti najveću deportaciju u istoriji Amerike.

Tokom svog mandata, Tramp je predložio ograničenja legalne imigracije, kao što su porodične vize i program lutrije za dobijanje useljeničke vize.

Španski premijer Pedro Sančez ukida "zlatne vize"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 17:40