/ -FOTO: ABC
25/03/2022 u 07:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трамп тужио Хилари: Злонамјерно је створила причу да сарађујем с Русима

Бивши амерички лидер у тужби помиње и "рекетирање", као и уроту због ширењс штетних лажи

Бивши амерички лидер Доналд Трамп тужио је Хилари Kлинтон и неколико других демократа, јер сматра да су покушали да намјесте предсједничке изборе у САД 2016. године, повезујући његову кампању с Русијом.

- Заједничким дјеловањем оптужени су се злонамерно уротили у стварању лажне приче о томе да је њихов републикански противник, Доналд Џеј Трумп, сарађивао с иностраним непријатељским странама- навео је бивши амерички предсједник у тужби поднесеној савезном суду на Флориди.

Трамп, који је на изборима 2016. године побиједио Kлинтон, у тужби помиње и “рекетирање” те “уроту ради ширења штетних лажи“.

Трумпове оптужбе поткопава извјештај које је издао одбор Сената под вођством републиканаца у августу 2020. године.

У том се извештају на 966 страница закључује да је Русија користила републиканског политичког оперативца Пола Манафорта и интернет страницу Викиликс како би покушала да помогне Трампу да побиједи на изборима 2016. године.

Трамп у тужби тражи компензацију и одштету.

- Био сам присиљен да сносим трошкове у износу који ће се утврдити на суђењу, али за који је познато да је већи од 24 милиона долара и који наставља да расте у облику трошкова одбране, правних накнада и других повезаних трошкова- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 09:22