Donald Tramp / - FOTO; EPE - EFA
21/02/2024 u 10:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tramp uporedio sebe s Navaljnijem: I mene su optužili za stvari koje su tako smiješne

Navaljni je veoma tužna situacija i bio je veoma hrabar momak. Vratio se, a mogao je da ostane podalje i iskreno, vjerovatno bi bilo mnogo bolje da se klonio i pričao izvan zemlje, kazao je Tramp

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat za predsjedničku trku Donald Tramp u svom posljednjem gostovanju na Fox News Channel uporedio je sebe s najvećim ruskim opozicionarem Aleksejem Navaljnijem koji je umro u petak u ruskom zatvoru.

Za Navaljnijevu smrt, američki predsjednik Džo Bajden i drugi zapadni lideri su okrivili ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegov režim. Međutim, Tramp nije kritikovao ruskog lidera, već je ponovio svoje tvrdnje da su tužbe protiv njega vođene politikom Bajdena.

- Navaljni je veoma tužna situacija i bio je veoma hrabar momak. Vratio se, a mogao je da ostane podalje i iskreno, vjerovatno bi bilo mnogo bolje da se klonio i pričao izvan zemlje, umjesto da se vratio unutra, jer su ljudi mislili da se to može desiti, i desilo se - rekao je Tramp o Navajlnom u intervjuu za Fox News.

Tramp, pak, navodi da se identična situacija dešava i u SAD i to njemu lično.

- Optužen sam četiri puta, a sve zbog činjenice da sam u politici. I mene su optužili za stvari koje su tako smiješne - smatra bivši predsjednik, prenosi Kliks.ba.

Proširio je poređenje sa svojim gubitkom u suđenju za građansku prevaru prošle sedmice, u kojem mu je njujorški sudija naložio da plati 355 miliona dolara kazne nakon što je otkrio da je godinama lagao o svom bogatstvu. Sa kamatama, Tramp duguje državi 454 miliona dolara.

- To je oblik Navaljnog. To je oblik komunizma, fašizma - tvrdi on.

Tramp nije spomenuo Putina, što je dio njegovog dugogodišnjeg obrasca odbijanja da osudi i često dajući komplimente ruskom lideru iz vremena kada je bio u Bijeloj kući.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:57