Donald Tramp / - SCREENSHOT TWITTER
19/02/2024 u 19:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tramp: Zbog smrti Navaljnog sam sve više svjesniji što se događa u Americi

Zbog iznenadne smrti Alekseja Navaljnog sve sam više i više svjesniji što se događa u našoj zemlji, napisao je Tramp na društvenim mrežama

Donald Tramp, koji je kao američki predsjednik bio na udaru kritika zbog pohvala na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina, danas se prvi put oglasio o smrti ruskog disidenta Alekseja Navaljnog zagonetnom porukom u kojoj nikoga nije okrivio.

- Zbog iznenadne smrti Alekseja Navaljnog sve sam više i više svjesniji što se događa u našoj zemlji - napisao je Tramp na društvenim mrežama, a njegova se objava, kako se čini, odnosi na njegove sopstvene političke nevolje.

To je spor, ali postojan razvoj događaja s pokvarenim, radikalno lijevim političarima, tužiocima i sudijama koji nas vodi u propast. Otvorene granice, namješteni izbori i besramno nepoštene sudske odluke uništavaju Ameriku. Mi smo nacija koja ide u propast, nacija koja propada! MAGA2024,  napisao je Tramp.

Predsjednik Džozef Bajden u petak je direktno okrivio Putina za smrt Navaljnog u zatvorskoj koloniji sjeverno od Arktičkog kruga, kao i Trampova republikanska suparnica Niki Hejli.

Bivši predsjednici i vodeći članovi Kongresa iz obe stranke su osudili Putina zbog smrti najistaknutijeg ruskog disidenta od kada je u petak objavljena njegova smrt u arktičkom logoru „Polarni vuk“ u Harpu u regionu Jamalo-Nenecki, oko 1.900 kilometara sjeveroistočno od Moskve.

Ali, Tramp, vjerovatni republikanski kandidat za predsjedničku nominaciju, je ćutanje prekinuo tek u ponedjeljak.

Tokom svog mandata od 2017. do 2021. Tramp je pohvalno govorio o Putinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:25