Donald Tramp / - SHUTTERSTOCK
21/08/2024 u 22:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Trampov prvi predizborni skup na otvorenom nakon pokušaja atentata

Predsjednički kandidat američkih republikanaca Donald Tramp održava prvi miting na otvorenom nakon pokušaja atentata u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji prošlog mjeseca.

Podijum u Muzeju avijacije u Sjevernoj Karolini, gdje je najavljeno da će govoriti danas popodne po lokalnom vremenu o pitanjima nacionalne bezbjednosti okružen je staklom otpornim na metke kojim je formiran svojevrsni zaštitni zid oko bine.

Kontejneri su naređani unaokolo da stvore dodatne „zidove“ i blokiraju linije vidokruga. Snajperisti su postavljeni na krovovima oko mjesta gdje se održava skup, gdje stari avion stoji iza bine, a velika američka zastava je okačena na dizalicama.

Događaj je u okviru Trampove serije skupova ove nedelje namijenjene kao kontrateža Nacionalnoj demokratskoj konvenciji, koja se odvija od ponedeljka do četvrtka u Čikagu. Saveznici su ga pozvali da se koncentriše na politiku umjesto ličnih napada, dok pokušava da se prilagodi tome da mu je rivalka na predsjedničkim izborima u novembru aktuelna potpredsjednica SAD Kamala Haris nakon što je predsjednik Džo Bajden samoincijativno ispao iz trke.

Obama žestoko prozvao Trampa: Ne trebaju nam još četiri godine haosa

Trampu se danas pridružio njegov kandidat za potpredsjednika senator Džej Di Vans iz Ohaja koji je prikazao Kamalu Haris kao kandidatkinju koju su izabrali moćnici, a ne glasači i kritikovao njenog izabranika za potpresjedika guvernera Minesote Tima Volca, prije nego što je Tramp izašao na binu.

Tramp je ove nedelje posećivao ključne države i imao najviše nastupa u kampanji od kada su održani unutrstranački republikanski izbori za predsjedničku nominaciju.

Odražavajući važnost države Sjeverne Karoline za ovogodišnje izbore, ovo je Trampov drugi dolazak u tu saveznu državu u poslednjih nedelju dana. Prošle srijede on se pojavio u Ešvilu, u Sjevernoj Karolini, gdje je govorio o ekonomiji.

Tramp je pobijedio u Sjevernoj Karolini sa lagodnom većinom 2016. godine. U toj državi je i prije četiri godine pobijedio, ali sa najmanjom razlikom od bilo koje države, a ove 2024. godine smatra se takođe da je to jedna od ključnih država za uspjeh na izborima.

Prije nego što je stigao na skup Trampov avion preletio je nad mjestom mitinga uz glasno odobravanje okupljenih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 16:29