Бујице у Ираку / - Принтскрин
18/12/2021 u 06:49 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У бујичним поплавама на сјеверу Ирака погинуло 12 људи

Снимци објављени на друштвеним мрежама показују како мутна вода поплављује улице и куће у граду Ербилу, главном граду ирачког полуаутономног региона Курдистана, и другим градовима у провинцији

Најмање 12 људи погинуло је у поплавама изазваним обилним кишама током ноћи у сјеверном и сјевероисточном Ираку, рекао је градоначелник Ербила Набз Абдулхамид за Си-Ен-Ен.

Видео-снимци објављени на друштвеним мрежама показују како мутна вода поплављује улице и куће у граду Ербилу, главном граду ирачког полуаутономног региона Курдистана, и другим градовима у провинцији.

image

Бујице у Ираку

- принтскрин

Спасилачке операције су у току, а званичници настављају да трагају за неколико несталих људи, рекао је Саркавт Тахсен из одјељења за цивилну одбрану Ербила.

Премијер региона Ирачког Курдистана Масрур Барзани написао је на Твитеру да је „дубоко ожалошћен губитком живота и штетом изазваном синоћњом јаком кишом и поплавом“ и „наложио је свим владиним агенцијама да пруже хитну подршку и помоћ погођеним подручјима“.

image

Бујице у Ираку

- принтскрин

Одвојено, ирачке снаге безбједности у сјеверној провинцији Киркук спасиле су у петак бројне породице заробљене у својим кућама усљед обилних киша, наводи се у саопштењу које је објавило министарство одбране.

Ирак је ове године био свједок рекордно ниских падавина, али званичници су упозорили на спорадичне обилне падавине, због климатских промјена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:36