Експлозија, илустрација / - фото: UNSPLASH
27/07/2021 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У експлозиjи у Леверкузену погинула jедна, а повриjеђена 31 особа

Ватрогасним екипама jе требало три сата да угасе пожар у “Хемпарку”

Њемачка полициjа jе саопштила да jе у данашњоj експлозиjи на локациjи “Хемпарка” у Леверкузену погинула jедна, а повриjеђена 31 особа, од коjих пет захтиjева интензивну његу, док се jош четворо воде као нестали.

– Ово jе трагичан тренутак за наш град – рекао jе градоначелник Леверкузена Уве Рихрат.

Ватрогасним екипама jе требало три сата да угасе пожар у “Хемпарку”, у коjем су између осталог смjештене хемиjске компаниjе “Баjер” и “Ланксес”, а коjи jе услиjедио након експлозиjе коjа се догодила у девет сати и 40 минута по локалном времену, саопштила jе компаниjа “Курента”, оператер тог хемиjског парка, преносе агенциjе, пишу медији.

Полициjа jе затражила од становника у областима близу мjеста експлозиjе да остану у своjим домовима и да затворе врата и прозоре, а речено jе и да би требало да искључе климатизационе системе, док се врше мjерења загађености ваздуха због могућег токсичног гаса.

Грађани су сиренама и путем мобилне апликациjе њемачке цивилне заштите упозорени на “екстремну опасност”, а то подручjе и околни путеви били су затворени за саобраћаj током већег диjела дана.

Више од 30 компаниjа послуjе на локациjи “Хемпарка” у Леверкузену.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:56