/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
10/08/2023 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Holandiji zaplijenjeno više od osam tona kokaina

Kontejner je stigao u Roterdam preko Paname

Više od osam tona kokaina zaplijenjeno je u luci u Roterdamu u kontejneru sa bananama koji dolazi iz Ekvadora, objavilo je holandsko tužilaštvo, navodeći da se radi o do sada najvećoj zaplijeni droge u toj zemlji.

Droga, čija vrednost je procenjena na 600 miliona eura, zaplijenjena je 13. jula, ali informacije nisu ranije objavljene zbog toka istrage.

- Carina je 13. jula sprovela najveću zaplijenu droge ikad ostvarenu u luci u Roterdamu - navelo je tužilaštvo u saopštenju dodajući da je ukupno 8.064 paketa od kilogram kokaina izvučeno iz dvanaest paleta banana.

Kako je navedeno droga je uništena.

Kontejner je stigao u Roterdam preko Paname, dodali su oni.

- Još jednom smo uspjeli … da zadamo ozbiljan udarac trgovcima droge u luci-  rekao je direktor carina u Roterdamu Peter van Buijtenen, prenijela je carina preko društvene mreže „X“ (bivši Tviter), navodeći da je zaplijena „ogromna“.

Holanska carina zaplijenila je više od 29.702 kilograma droge u prvoj polovini 2023. godine, više nego u istom periodu prošle godine (22.009 kila), prema podacima koje su vlasti objavile u julu.

Više od polovine pronađenog tovara sadržalo je manje od 100 kila droge, tada je navela vlada.

Holandija, Belgija i Španija, tri zemlje na vrhu evropskih zemalja za isporuku kokaina poslatog prije svega iz Paname, Kolumbije i Ekvadora, zabrinute su zbog kriminaliteta povezanog za trgovinu kokainom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:24