Ilustracija / - EPA-EFE
14/10/2024 u 15:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U izraelskom napadu na libansku zgradu poginulo najmanje 18 osoba

U izraelskom vazdušnom napadu na jednu stambenu zgradu na sjeveru Libana poginulo je najmanje 18 osoba, saopštio je libanski Crveni krst.

Izraelska vojska još nije komentarisala operaciju, niti je jasno šta je bila meta napada na malu stambenu zgradu u selu Aito, u čijoj blizini se ne nalaze glavna uporišta oružane grupe Hezbolah.

Nekoliko sati ranije poginulo je najmanje četiri osoba, a povrijeđeno nekoliko desetina u izraelskom napadu na bolničko dvorište u Pojasu Gaze, koji je izazvao požar u obližnjem šatorskom kampu izbjeglica.

Izrael je saopštio da je u tom napadu ciljao militante koji su se navodno sakrivali među civilima, ali nije pružio dokaze za to. Izraelske snage su više puta u prethodnim mjesecima gađale civilna skloništa, navodeći isti razlog napada.

Bolnica u gradu Deir al-Balah već je bila prepuna jer je primila povrijeđene u napadu na privremeno sklonište koje je podignuto u školskom dvorištu, u kojem je juče poginulo najmanje 20 osoba.

(UŽIVO) U napadu Izraela na Pojas Gaze ubijeno deset Palestinaca u redu za hranu

Jutrošnji napad oštetio je bolnicu, ali i zahvatio veliki broj izbjegličkih šatora, nakon čega su se začule i sekundarne eksplozije za koje se sumnja da su izazvane eksplozijom rezervoara za gorivo.

Na snimcima Asošiejted presa vide se djeca među ranjenicima.;Bolnička evidencija pokazuje da su četiri osobe poginule, a da je 40 ranjeno. Dvadeset pet osoba prebačeno je u bolnicu Naser u južnoj Gazi, nakon što su zadobili teške opekotine, saopštila je bolnica mučenika Al-Aksa.

Izrael i dalje izvodi skoro svakodnevne napade širom pojasa Gaze više od godinu dana nakon početka rata i vodi veliki kopneni napad na sjeveru, gde su se, kako kaže, militanti pregrupisali.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
LIBAN IZRAELNAPAD
14. oktobar 2024 15:55