ЗАТВОР, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
23/10/2021 u 20:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Нигериjи изведен напад на затвор: Побјегло 800 затвореника

Затворска служба саопштила jе да су нападачи били "тешко наоружани са софистицираним оружjем" и да су након размјене ватре са затворским службеницима ушшли у затворско двориште минирањем зидова динамитом

Наоружани нападачи напали су затвор на jугозападу Нигериjе у држави Оjо и том приликом омогућили бјекство 800 затвореника, саопштила jе данас државна затворска служба.

Затворска служба саопштила jе да су нападачи били "тешко наоружани са софистицираним оружjем" и да су након размјене ватре са затворским службеницима ушшли у затворско двориште минирањем зидова динамитом, пише Роjтерс, јавља Блиц.рс.

Око 575 затвореника jе побјегло, док су 262 убрзо ухапшена, наводи се у саопштенjу.

Оланреваџу Анџорин, портпарол затвора Оjо, у истоименоj нигериjскоj држави, потврдио jе раниjе данас да су наоружани нападачи касно синоћ извели напад на затворски обjекат и да jе започела истрага о том инциденту коjа ће открити пуну димензиjу штете.

"Не могу да утврдим броj људи коjи су побјегли или су ухваћени, али могу да потврдим да jе оjачан безбједносни обруч око затвора и у граду", изjави jе портпарол затвора Оjо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:14