/ - Фото: Принтскрин
25/01/2022 u 11:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У окршају банди у Атланти упуцана беба

Несрећна жена испрва није ни видјела да је њено дијете погођено јер је улетјела у кишу метака који су монструми размјењивали из два возила

Стравично убиство догодило се на улицама америчког града Атланте када је у пуцњави која се догодила између припадника двије банде један метак залутао и погодио шестомјесечну бебу док ју је мајка возила у аутомобилу.

Несрећна жена испрва није ни видјела да је њено дијете погођено јер је улетјела у кишу метака који су монструми размјењивали из два возила. Када је схватила шта се догодило некако је успјела да бебу одвезе до Греди меморијалне болнице, али су љекари само могли да констатују њену смрт, преноси Блиц.

Полиција је због инцидента покренула хитну истрагу.

- Беба је била случајна жртва пуцњаве. Ангажовали смо све расположиве снаге у рјешавање овог случаја. Нећемо се зауставити, радићемо и током ноћи да бисмо пронашли кривце и дали неке одговоре овој мајци која је изгубила вољено биће - обећао је на конференцији за новинаре шериф Родни Брајант.

Према његовим ријечима, несрећно дијете је било у колима своје маме, безбрижно и онда постало жртва безумног насиља.

- Људи данас не могу да ријеше проблем на другачији начин већ одмах потежу оружје. То је веома забрињавајуће - истакао је Брајант и поручио како је потребно нешто хитно урадити да се заустави тако велика распрострањеност оружја на улицама.

- Не смијемо више да дозвољавамо да сви ти криминалци носе оружје и прете обичним, мирним грађанима - закључио је он.

Сличну поруку послао је и градоначелник Атланте Андре Дикенс, истакавши да је проблем оружаног криминала огроман, као и да ће одговорни за смрт бебе сигурно бити доведени пред лице правде.

- Убијено је дијете. Оно је жртва одлуке одраслих да носе оружје и на такав начин рјешавају проблеме. Позивам све наше суграђане да се запитају да ли нам је тако нешто заиста више потребно - закључио је Дикенс.

(Блиц)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:15