Пад авиона / - RICHARD-R-SCHUNEMANN-QLAXIVFCKNC-UNSPLASH (1)
05/02/2022 u 06:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У паду авиона погинуло најмање седам особа у Перуу

Локална полиција је саопштила да су међу погинулима троје холандских туриста, двоје чилеанских туриста и два члана посаде из Перуа, преноси Ројтерс

Најмање седам особа је погинуло након што се мали авион срушио током лета изнад археолошког локалитета у Перуу Наска линије, саопштила је локална полиција и национална влада.

Локална полиција је саопштила да су међу погинулима троје холандских туриста, двоје чилеанских туриста и два члана посаде из Перуа, преноси Ројтерс.

Министарство саобраћаја и комуникација саопштило је да се авион „цесна 207“ срушио у близини аеродрома града Наска, и да нема преживјелих, као и да се тренутно истражује узрок несреће.

Шеф полиције Наске Едгар Еспиноза саопштио је новинарима да се авион очигледно запалио након што је ударио у земљу.

Наска линије, културну баштину под заштитом Унеска, чине велики цртежи на земљи - познати као геоглифи - настали прије око 2.000 година, а заштићени регион од 400 квадратних километара који се налази око 450 км јужно од главног града Лиме ,између градова Наска и Палпа, туристи често посматрају из ваздуха како би имали најбољи поглед на огромне древне фигуре, наводи Ројтерс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:23