/ - фото: UNSPLASH
14/08/2021 u 07:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У поплавама и клизиштима у Турској страдало 38 особа

Предсjедник Турске Реџеп Таjип Ердоган рекао jе jуче да jе наjмање 4.500 људи, 19 хеликоптера и 24 брода укључено у операциjу потраге и спашавања

Броj погинулих у поплавама и клизиштима на сjеверу Турске данас jе порастао на наjмање 38, саопштили су званичници, док екипе хитних служби претражjу остатке срушених зграда, затрпане куће и потопљене подруме у потрази за преживjелима и жртвама.

Турски опозициони политичар Хасан Балтаџи изjавио jе да се можда више од 300 људи воде као нестали, преноси АП, пише агенција Мина.

Он jе упозорио да би нека имена могла бити дупло помињана, а да би ту могли да се нађу и неки људи коjи ниjесу могли да контактираjу своjе чланове породица.

Олуjне кише коjе су у сриjеду погодиле црноморске приобалне провинциjе Бартин, Кастамону, Синоп и Самсун изазвале су поплаве коjе су рушиле куће и мостове и носиле аутомобиле.

Више од 1.700 људи евакуисано jе широм региона, неки су спашени са кровова хеликоптерима, а многи су привремено смjештени у студентске домове.

Министар здравља Фахретин Коча обjавио jе на Твитеру да су 32 особе погинуле у Кастамонуу, а шест у Синопу.

Предсjедник Турске Реџеп Таjип Ердоган рекао jе jуче да jе наjмање 4.500 људи, 19 хеликоптера и 24 брода укључено у операциjу потраге и спашавања.

Турски регион Црног мора често погађаjу обилне кише и поплаве, наводи АП, јавља агенција Мина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 17:22