Илустрација / - UNSPLASH
25/07/2021 u 09:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Шангаjу све затворено, ближи се таjфун

Према прогнози таjфун Ин-фа требало би у недјељу поподне да погоди Џеђанг провинциjу, jужно од Шангаjа, а очекуjе се да ће пасти око 250 до 350 милиметара кише, обjавио jе национални метеоролошки биро

Међународни аеродроми у Шангаjу отказали су све летове, а власти су за забраниле спољне активности у очекивању таjфуна Ин-фа.

Према прогнози таjфун Ин-фа требало би у недјељу поподне да погоди Џеђанг провинциjу, jужно од Шангаjа, а очекуjе се да ће пасти око 250 до 350 милиметара кише, обjавио jе национални метеоролошки биро.

„Људи не би требало да излазе напоље ако не мораjу“, навео jе биро.

Таjфун са ударима вјетра од 155 до 191 километар на час, већ jе сручио кишу на Таjван и обарао гране дрвећа, али нису приjављени смртни случаjеви ни повријеђени.

Стотине летова са два међународна аеродрома у Шангаjу jе отказано, а очекуjу се и нова отказивања у понедјељак, обjавила jе државна телевизиjа на свом вебсаjту.

У Шангаjу су затворени паркови и шеталиште Бунд, омиљено мјесто туриста на обали ријеке.

Међународни аеродром у Хангџоу, jугозападно од Шангаjа, такође jе отказао летове.

Отказан jе и жељезнички саобраћаj до луке Нингбо, jужно од Шангаjа, а затворен jе и мост коjи повезуjе град са оближњим острвима, према државноj ТВ.

Раниjе jе наређено затварање школа, продавница и пиjаца.

У суботу су велики теретни бродови измјештени из шангаjске луке, jедног од наjпрометниjих поморских центара.

У међувремену, броj мртвих послије наjобилниjих киша коjе су погодиле у суботу град Џенгџоу у централноj Кини, повећан jе на 58, извијестила jе државна ТВ.

Киша jе поплавила тунел подземне жељезнице гдје jе страдало наjмање 12 људи, прекинуто jе снабдијевање болница и других зграда струjом, а улице су остатле прекривене блатом.

Спасиоци користе булдожере и гумене чамце да евакуишу становнике из области коjе су биле под водом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:04