Ројал опера хаус, Лондон / - приватна архива: Б.Г.
17/07/2021 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Великој Британији пред укидање рестрикција од короне заражено више од 50.000 људи

Број заражених порастао је последњих недјеља, углавном међу невакцинисаним младим људима, као резултат далеко заразније делта варијанте делте и ублажавања ограничења

Велика Британија забиљежила је јуче више од 50.000 нових случајева корона вируса у једном дану, први пут послије шест мјесеци, док је главни медицински савјетник британске владе упозорио да би број људи хоспитализованих са ковид-19 могао достићи прилично застрашујући ниво у року од неколико недјеља.

Владини подаци показали су још 51.870 потврђених лабораторијских случајева, највећи број од средине јануара, пренио је АП.

Број заражених порастао је последњих недјеља, углавном међу невакцинисаним младим људима, као резултат далеко заразније делта варијанте делте и ублажавања ограничења.

Упркос повећању броја заражених, британска влада планира да у понедјељак укине сва преостала законска ограничења везаних за одржавање социјалне дистанце у Енглеској, као и законске захтјеве о ношењу маски у већини затворених простора, укључујући продавнице, возове, аутобусе и метро.

Влада се нада да ће брза вакцинација контролисати број људи који озбиљно оболевају од ковида-19, што неки водећи научници критикују као непромишљен став.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:19