Фото: Твитер (убијени новинар Ројтерса)
16/07/2021 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убијен Ројтерсов новинар у Авганистану, извјештавао о сукобима

Даниш је био изузетан новинар, посвећени супруг и отац и омиљени колега. У мислима смо са његовом породицом у овом ужасном тренутку, наводи се у саопштењу

Ројтерсов новинар Даниш Сидики убијен је данас док је извјештавао о сукобима авганистанских снага и талибанских бораца недалеко од граничног прелаза са Пакистаном, рекао је један авганистански командант, јављају агнеције, преноси Blic.rs.

Специјалне авганистанске снаге бориле су се за преузимање контроле над подручјем главне пијаце у области Спин Болдак у тренутку када су погинули новинар и један авганистански официр у талибанској унакрсној ватри, рекли су званичници.

Сидики је као новинар био прикључен авганистанским специјалним снагама у јужној провинцији Кандахар и извјештавао је о окршајима авганистанских командоса и талибанских бораца.

Предсједник Ројтерса Мајкл Фриденберг и главни и одговорни уредник Алесандра Галони саопштили су да агенција покушава да дође до додатних информација и да сарађује са властима у овом региону.

- Даниш је био изузетан новинар, посвећени супруг и отац и омиљени колега. У мислима смо са његовом породицом у овом ужасном тренутку - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:03