Photo by Alejo Reinoso on Unsplash
08/07/2021 u 08:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убијене четири особе које су извршиле атентат на предсједника Хаитија

Власти нијесу именовале никога од осумњичених нити предочиле доказе који их повезују са атентатом. Наводно су неки од њих говорили шпанским језиком

Полиција је убила четири особе за које се сумња да су извршиле атентат на предсједника Хаитија Жовенела Моиза, а друге двије су приведене, потврдио је шеф полиције Леон Чарлс.

-Још увијек се боримо с нападачима. Блокирали смо им пут док су напуштали мјесто злочина. Сви ће бити ухапшени или убијени- рекао је Чарлс на конференцији за новинаре, напомињући да су власти још увијек у потрази за неким од осумњичених особа.

Власти нијесу именовале никога од осумњичених нити предочиле доказе који их повезују са атентатом. Наводно су неки од њих говорили шпанским језиком. Тројица полицајаца које су осумњичени држали као таоце су ослобођени.

Милиони Хаићана узнемирено прате вијести и труде се да се што мање крећу улицама. Забринути су око тога како ће наредни дани утицати на сигурносну ситуацију у земљи. Привремени премијер Клауде Джозеф прогласио је ванредно стање, али је истакао како је “све под контролом”.

Позвао је на међународну истрагу атентата и рекао да ће избори који су заказани крајем године бити одржани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:30