Netanjahu / - B. NETANJAHU/ - TWITTER SCREENSHOT NETANJAHU
25/07/2024 u 17:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Udruženje porodica talaca u Gazi optužilo Netanjahua za sabotažu

Izraelski "Forum porodica talaca" zatočenih u Gazi smatra da ima "sabotaže napora da se oni oslobode", upirući prst u premijera Izraela Benjamina Netanjahua.

- Ovaj način odugovlačenja je namjerna sabotaža (pregovora) da se vrate naši voljeni. Time se ugrožavaju pregovori i demonstrira ozbiljan moralni neuspeh -  saopštio je Forum, aludirajući na indirektne pregovore između Izraela i Hamasa.

Dnašnji dolazak izraelske delegacije danas u Katar, u okviru aktivnosti za pokretanje pregovora o primirju u Pojasu Gaze uz oslobađanje talaca, te je sastanak odložen za početak naredne nedelje, rekao je danas jedan izvor blizak pregovorima;koji ne želi da mu se navede ime. Nije rekao razlog za odlaganje.

(UŽIVO) Palestinske vlasti: Od 7. oktobra u Gazi ubijeno 39.175 osoba

U napadu Hamasa 7. oktobra na jug Izraela je oteta i u Gazu odvedena 251 osoba. Po podacima izraelske vojske, 111 ih je još zatočeno, od kojih 39 nije više živo, prenosi N1.rs.

- Bezbjednosni zvaničnici snose ličnu i direktnu odgovornost za povratak talaca. Vaša je dužnost da poštujete najviši moralni imperativ Izraela i objasnite izraelskom stanovništvu šta stoji na putu sporazuma i zašto -  piše u saopštenju.

Predstavnici porodica talaca traže hitan sastanak s izraelskim pregovaračima.

Porodice talaca zahtjevale su tokom Netanjahuovog govora u Kongresu SAD u srijedu i u Vašingtonu i u Tel Avivu da on objavi sporazum o oslobađanju njihovih rođaka.

Katar, Egipat i SAD već mjesecima predvode nastojanja da se uspostavi primirje u ratu Izraela i Hamasa uz razmjenu talaca zatočenih u Gazi za Palestince koji su u izraelskim zatvorima.

Riječ „sporazum“ Netanjahu nije izgovorio ni jednom u govoru koji je trajao više od 50 minuta u Vašingtonu.;

Netanjahu nastavlja posjetu SAD i danas će se sastati s američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:08