Пожар у парламенту / - принтскрин твитер
03/01/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен осумњичени за пожар у парламенту Јужноафричке Републике, сјутра пред судом

Предсједник ЈАР Сирил Рамафоса оцијенио је да је пожар "страшан и разоран догађај", али је обећао да ће парламент наставити са радом

Власти у Јужноафричкој Републици (ЈАР) саопштиле су након пожара у згради парламента да су ухапсиле мушкарца осумњиченог за паљевину, провалу и крађу, и најавиле да ће већ у уторак бити изведен пред суд.

Предсједник ЈАР Сирил Рамафоса оцијенио је да је пожар "страшан и разоран догађај", али је обећао да ће парламент наставити са радом, преноси Би-Би-Си.

На снимцима с лица мјеста могао се видјети облак црног дима који куља ка небу и велики пламен који се вије кроз кров здања парламента.

Званичници су потврдили да је пожар избио у канцеларијама на трећем спрату и брзо се проширио на скупштинску салу доњег дома, јавио је извјештач британског јавног сервиса из Кејптауна.

У пожару нико није повријеђен, рекао је портпарол ватрогасне службе Кејптауна Џермејн Карелси и додао да је више од 35 ватрогасаца учествовало у гашењу пожара који је локализован послије вишечасовне интервенције, пренио је раније АП.

Како наводи Би-Би-Си, пожар је избио неколико сати након јучерашње сахране надбискупа Дезмонда Тутуа у катедрали Светог Ђорђа, у близини парламента који тренутно не засједа због празника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:48