Pakistanska policija / - SHUTTERSTOCK
19/07/2024 u 16:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uhapšen saradnik Osame bin Ladena

Pakistanska policija za borbu protiv terorizma uhapsila je jednog od vođe Al Kaide, koji je bio blizak saradnik Osame bin Ladena, organizatora napada u SAD 11. septembra 2001, saopštili su danas zvaničnici.

Zamjenik generalnog inspektora policije Usman Gondal rekao je da se radi o Avganistancu Aminu ul Haku, koji je uhapšen u provinciji Pendžab nakon višegodišnje potrage.

Ul Hak je optužen da je radio kao finansijer za Al Kaidu i snabdevao pobunjenike oružjem, prenosi AP.

Takođe, danas su ubijene dvije osobe u bombaškom napadu pored puta u Južnom Vaziristanu, nekadašnjem uporištu pakistanskih talibana na sjeverozapadu koji se graniči sa Avganistanom, saopštile su lokalne vlasti.

Ranije ove nedjelje, pobunjenici su ubili osam vojnika kada je bombaš samoubica zabio vozilo napunjeno eksplozivom u spoljni zid vojnog stambenog kompleksa u Banuu, gradu u provinciji Hajber Pahtunhva.

Preminuo bivši pakistanski predsjednik Pervez Mušaraf

Nakon napada vojnici su ubili deset pobunjenika. Hiljade stanovnika danas se okupilo u Banuu, noseći bijele zastave dok su zahtijevali mir u regionu.

Neidentifikovani naoružani ljudi otvorili su vatru na skupu, ubivši tri osobe i ranivši još dvadesetak, saopštila je policija.

Nasilje u Pakistanu poraslo je nakon što su se avganistanski talibani vratili na vlast u Kabulu 2021, a za većinu zločina okrivljeni su pakistanski talibani, Tehrik-e-taliban Pakistan.

Oni su zasebna grupa, ali su saveznici avganistanskih talibana, navode agencije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:08