/ - ФОТО: UNSPLASH
05/03/2022 u 19:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшена бивша министарка Аустрије

Према извјештајима више аустријских медија, Курц је нашао посао у компанији конзервативног милијардера Петера Тила гдје ће бити задужен за свјетску стратегију

Бивша аустријска министарка, кључна личност у корупционашком скандалу који је довео до пада канцелара Себастијана Курца, притворена је, саопштиле су аустријске судске власти. Бивша министарка за породицу Софи Кармасин (55), чланица конзервативне ОВП партије, приведена је „да се спријече нови преступи“, рекла је за Франс прес портпаролка регионалног кривичног суда у Бечу.

Кармасин је умијешана у скандал који је довео до оставке Курца са мјеста канцелара у октобру. Он је затим у децембру објавио да се повлачи из политичког живота, са 35 година.

Скандал је избио у октобру када је суд испитивао окружење канцелара и министра финансија у оквиру истраге о дјеловању блиских Курцових сарадника који су осумњичени да користе јавна средства за плаћање анкета које су затим фалсификоване да побољшају имиџ бившег лидера.

У тој афери, Кармасин која је раније радила за институт за спровођење анкета наводно је наручивала спорне анкете од бившег колеге и добијала мито, према оптужници.

Према извјештајима више аустријских медија, Курц је нашао посао у компанији конзервативног милијардера Петера Тила гдје ће бити задужен за свјетску стратегију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:16