/ - FOTO: NCA
23/12/2023 u 00:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšena posada jahte: Pronađen kokain vrijedan 110 miliona eura

Oni su uhapšeni u sklopu međunarodne operacije protiv trgovine drogom koju vodi Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala

Tri osobe, uključujući škotskog kapetana, uhapšene su nakon što je na brodu zaplijenjen kokain vrijedan 110 miliona eura.

Oni su uhapšeni u sklopu međunarodne operacije protiv trgovine drogom koju vodi Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA), prenosi Klix. NCA je sarađivao s drugim agencijama u Francuskoj i Španiji kako bi ciljao na navodnu grupu za krijumčarenje droge za koju se sumnjalo da šalje kokain klase A u Evropu.

Operacija je dovela do presretanja jahte registrovane u Španiji 1.200 milja istočno od Martinikuea,  koji je dio Francuske Zapadne Indije. Jahtu je 18. decembra presrela fregata francuske mornarice. Policajci su zatim pronašli oko 40 paketa kokaina, koji su težili otprilike 1,2 tone.

NCA je rekao da je procijenjena ulična vrijednost bila oko 96 miliona funti ako bi se pomiješala s drugim supstancama prije prodaje.Sva tri člana posade uhapšena su i odvedena na Martinikue da se suoče s optužbama. Jedan od trojice je 29-godišnji muškarac iz Stornovaja, na otoku Levis.

Operacija je kasnije dovela do hapšenja pet osoba od španskih vlasti u Marbelji i Valensiji. Među njima su 62-godišnji muškarac porijeklom iz Lincolnshirea i njegov 24-godišnji sin. Obojica sada žive u Španiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:54