Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
15/02/2023 u 22:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ukrajina dobija vojnu opremu vrijednu više od 240 miliona dolara

Britanski ministar odbrane Ben Valas rekao je da će paket pružiti značajno povećanje sposobnosti za ukrajinsku vojsku i njihovu sposobnost da brane svoju zemlju

Međunarodni fond za Ukrajinu obezbijediće Kijevu opremu vrijednu više od 240 miliona dolara za poboljšanje ukrajinskih sposobnosti, objavilo je britansko Ministarstvo odbrane, prenosi MINA.

-Ukrajina će dobiti milionske kapacitete, uključujući rezervne tenkove, vazdušne sisteme bez posade, elektronsko ratovanje i protivvazdušnu odbranu-navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da su prvi paket opreme dogovorile Velika Britanija, Holandija, Norveška, Švedska i Danska, koje su zajedno sa Islandom i Litvanijom ukupno uložile u fond više od 520 miliona funti, prenosi Al Džazira Balkans.

Britanski ministar odbrane Ben Valas rekao je da će paket pružiti značajno povećanje sposobnosti za ukrajinsku vojsku i njihovu sposobnost da brane svoju zemlju.

-Međunarodni fond za Ukrajinu predvođen Velikom Britanijom pokazuje posvećenost nas i naših saveznika da osiguraju da Ukrajina dobije vitalnu vojnu pomoć neophodnu za odbranu od ruske ilegalne invazije-rekao je Valas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 15:42