/ - Фото: Скриншот
22/01/2022 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјина: Породицама запослених у америчкој амбасади наређена евакуација

Евакуација породица америчких дипломата из Кијева била би "претјерана реакција" у тренутној ситуацији око Украјине, изјавио је раније данас украјински предсједник

Породицама запослених у америчкој амбасади у Украјини наређено је да почну са евакуацијом, преноси Foks njuz.Како јавља овај медиј, речено им је да евакуација почиње од понедељка.

Евакуација породица америчких дипломата из Кијева била би "претјерана реакција" у тренутној ситуацији око Украјине, изјавио је раније данас украјински предсједник Владимир Зеленски у разговору са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном.

Изјаву Зеленског пренијели су ЦНН-у јуче извори блиски влади Украјине, а америчка ТВ станица није навела Блинкене коментаре.

У међувремену, други извор ЦНН близак влади у Кијеву тврди да су САД обавијестиле Украјину да ће "вјероватно већ следеће недеље почети евакуацију" чланова породица америчких дипломата запослених у амбасади.

На редовном брифингу за новинаре у Белој кући, представница Джен Псаки изјавила је да Стејт департмент планира могућности евакуације Американаца из Украјине у складу са прописима у случају "погоршања безбједносне ситуације у било којој земљи у свијету".

Она је додала да су власти САД саветовале своје грађане да не путују у Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:59