/ -KONSTANTIN MALOFEEV
06/03/2023 u 10:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ukrajinske službe pokušale da ubiju ruskog milijardera: Hvala Bogu, živ sam

Plan je bio da se naapd izvede postavljanjem eksploziva na automobil, što je ista šema po kojoj je ubijena i Darja Dugina

Pres služba Federalne službe bezbjednosti (FSB) Rusije saopštila je danas da je spriječen atentat ukrajinskih specijalnih službi na predsjednika savjeta direktora ruske televizije „Cargrad“ i milijardera Konstantina Malofejeva.

Prema podacima FSB-a, organizator operacije je osnivač i jedan od rukovodilaca organizacije „Ruski dobrovoljački korpus“, ruski državljanin Kapustin Denis, rođen 1984. godine.

Denis živi u Ukrajini, radi pod kontrolom Službe bezbjednosti Ukrajine i učestvuje u borbama protiv ruskih vojnika.

Pojašnjeno je da je bio plan da se teroristički napad izvede postavljanjem eksploziva na automobil Malofejeva, što je ista šema po kojoj je ubijena i ruska novinarka Darja Dugina.

Malofejev je u medijima odavno prepoznat kao poznati biznismen i najpoznatiji ruski oligarh na Balkanu. 

U poruci javnosti istakao je da nikakve prijetnje ni teroristički napadi neće uticati na njegovu iskrenu patriotsku poziciju.

- Odgovarajući na brojne zabrinute pozive prijatelja i poznanika, obavještavam: hvala Bogu, sa mnom je sve u redu. Niko nije povrijeđen - napisao je Malofejev na svom Telegram kanalu.

On je takođe izrazio nadu da će odgovorni za ubistvo Dugine konačno biti otkriveni i uhapšeni.

- Hvala svim mojim prijateljima na riječima podrške. Želim da vas uvjerim da ni danas ni sjutra, ni prijetnje, ni teroristički napadi - neće uticati na moj vatreni i iskreni patriotski stav. Neprijatelj će biti poražen. Pobjeda će biti naša. Bog je sa nama - naglasio je on.

Malofejev, kog nazivaju i "pravoslavni oligarh", postao je poznat široj javnosti 2014. godine, kada su izbili sukobi na istoku Ukrajine. 

Prema ukrajinskim agencijama za sprovođenje zakona, Aleksandar Borodaj i Igor Strelkov, komandanti Donjecke Narodne Republike, povezani su sa Malofejevim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:47