Djeca pogođena invazijom na Gazu / FOTO: SKRINŠOT - BHAVIKA KAPOOR - TVITER
18/04/2024 u 22:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UNICEF: Više od 13.800 djece ubijeno u Gazi od početka rata

Više od 13.800 djece ubijeno je u Gazi od početka rata, saopštila je izvršna direktorka Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) Ketrin Rasel.

- Pored toga, na hiljade djece je povrijeđeno, a hiljade su na ivici gladi - rekla je Rasel na konferenciji za novinare u Njujorku, prenosi CNN, prenosi N1.rs.

(VIDEO/FOTO) UZNEMIRUJUĆE - Skoro polovina žrtava u Gazi su djeca: U očima preživjelih trauma i strah

U posebnom saopštenju, Komitet UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena naveo je da „na svakih 10 minuta u Gazi jedno dijete bude ubijeno ili povrijeđeno“ i da je više od 10.000 žena ubijeno u Gazi od početka rata, a 19.000 djece ostalo je bez roditelja.

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆE - Više od 4.000 djece ubijeno u Pojasu Gaze

Specijalista za komunikacije UNICEF-a Tes Ingram, koja je nedavno posetila Gazu, rekla je da ju je najviše pogodio broj ranjene djece koju je videla.

- Što je najgore, nisam ih vidjela samo u bolnicama, već i na ulicama i u njihovim improvizovanim skloništima - kazala je Ingram.

Užasna statistika iz dana u dan je sve gora, pa je tako danas objavljeno da je najmanje 10 članova jedne porodice, uključujući petoro djece starosti između tri i 16 godina, ubijeno tokom noći u vazdušnom napadu na naselje u Rafi.

Majka Ajad se i dalje vodi kao nestala, prema riječima novinara CNN-a koji se javio iz bolnice Abu Jusef Al-Nadžar, a na snimcima CNN-a se vidi kako rođaci plaču nad tijelima pokojnika.

Tragično stradala porodica više puta se selila bežeći od izraelske vojske i na kraju je utočište našla u Rafi, ali su ih i ovde stigle bombe, rekao je jedan od rođaka.

Više od 550 kamiona humanitarne pomoći ušlo u Pojas Gaze, UN smatraju da je to nedovoljno

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:28